Perfecte aansluiting op vervolgopleidingen

MEX010 is een kleine en persoonlijke school waar je wordt gezien. Onze betrokken docenten zorgen ervoor dat jij je volop kan ontwikkelen en jouw talenten kan ontdekken. Je leert niet alleen podiumkunst maken, maar ook levensvaardigheden die je in allerlei situaties kunt gebruiken.

Samenwerking

Samenwerking is essentieel in dans, muziek en theater, en dit helpt je waardevolle sociale vaardigheden op te bouwen. Door podiumkunstvormen uit verschillende culturen te bestuderen, ontwikkel je begrip en waardering voor diversiteit, wat kan bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Persoonlijke groei en creatieve expressie

We willen op MEX dat je persoonlijk groeit en je eigen identiteit ontdekt. Onze voorstellingen en evenementen brengen gemeenschappen samen en versterken de banden binnen Rotterdam. Bij MEX010 draait alles om persoonlijke groei en creatieve expressie!

Specialisaties

Naast de algemene vakken krijg je 8 uur per week les in spel, muziek/zang en dans. Je kiest voor de theater-, dans- of muziek/zangspecialisatie. De specialisaties bestaan uit de volgende lesuren:

  • Theaterprofiel (4 uur spel, 2 uur dans, 2 uur zang);
  • Dansprofiel (6 uur dans, 2 uur spel, zang wordt aangeboden in modules);
  • Muziek/zangspecialisatie (6 uur muziek/zang, 2 uur spel, dans wordt aangeboden in modules).

We bieden in de bovenbouw alle profielen aan, zodat je een perfecte aansluiting hebt op bijvoorbeeld de MBO Theaterschool. Ook als je verder wilt op de havo profiteer jij van jouw mooie MEX010 diploma met een flinke dosis sociale vaardigheden en een schat aan ervaring in de spotlights.